UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині судитимуть керівника підприємства за несплату податків

"Бізнесмен" недоплатив аж 13 мільйонів гривень

На Хмельниччині судитимуть керівника під…

За ухилення від сплати понад 13 млн. грн. податків на Хмельниччині судитимуть керівника двох підприємств, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби облпрокуратури.

За процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчі ДФС здійснювали досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків.

З'ясувалося, що керівник одного із приватних підприємств області у 2015 році, здійснюючи продаж сільськогосподарської продукції під виглядом власновирощеної, неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства.

Крім того, будучи керівником іншого підприємства, він облікував безтоварні операції з нібито придбання товарів, через що ухилився від сплати податку на додану вартість на суму понад 3 мільйони гривень.

Також, упродовж 2015 року він з рахунків зняв гроші, загальна сума яких перевищує 45 мільйонів гривень, з яких не сплачено майже 10 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

В межах кримінального провадження накладено арешт на грошові кошти в сумі понад 3 млн грн та майно підприємств вартістю понад 1 млн грн.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, обвинувальний акт за підозрою керівника двох підприємств у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 - ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах ККУ, направили до суду.

Окрім цього, прокурори заявили й цивільні позови на суму понад 13 млн. грн.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі понад 100 тис. грн.

Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу до 425 тис. грн з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Читайте також: Суд стягнув з вінницького підприємства півмільйонний борг

Промисловці "забули" віддати податківцям 830 тисяч

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme