UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині офіційно живе майже дві тисячі ВІЛ-інфікованих

Серед всієї чисельності ВІЛ-інфікованих жителів області 153 - діти

На Хмельниччині офіційно живе майже дві…

У Хмельницькій області проживає велика кількість ВІЛ-інфікованих людей, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ОДА.

За словами головного лікаря Хмельницького обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом Олександра Касяндрука, станом на 1 січня 2017 року в області на обліку перебували 1985 ВІЛ-інфікованих осіб. А оціночна чисельність людей, які живуть з ВІЛ - 3500 подолян. Проте, на сьогодні майже половина людей, які живуть з ВІЛ, не охоплені антиретровірусною терапією (АРТ), а тому вразливі до швидкого прогресування ВІЛ.

Варто додати, що антиретровірусну терапію у Хмельницькій області надають у 8 закладах охорони здоров'я, 7 з них – це кабінети "Довіра", що працюють при окремих ЦРЛ.

Станом на 1 січня 2017 року АРТ отримували 1018 осіб, 586 з них - за кошти державного бюджету. Протягом 2016 року кількість осіб, які почали отримувати АРТ, зросла на 30 %.

"За даними на початок року в області на обліку перебували 1985 ВІЛ-інфікованих осіб, у тому числі - 665 хворих на СНІД. Серед цих ВІЛ-інфікованих 153 дитини, у тому числі 49 мають підтверджений діагноз "ВІЛ-інфекція", - зазначив Касяндрук.

Раніше Depo.Хмельницький писав, що 22% працездатного населення області має онкозахворювання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme