Мексиканський будівельний гігант не постачатиме цемент на "стіну Трампа"

Незважаючи на унікальність можливості, компанія Cemex, найбільший в Північній Америці виробник цементу не стане брати участь в будівництві так званої "стіни Трампа" - розмежувальної стіни між США і Мексикою

Про це повідомило CNN з посиланням на заяву представника компанії, передає Depo.ua.

"Ми не будемо брати участь", - лаконічно заявив він.

За підрахунками експертів, на будівництво такої прикордонної стіни може знадобитися бетону і цементу на 1 млрд. Доларів, тому в Cemex відзначили, що це могло б благотворно вплинути на їх бізнес, навіть не дивлячись на те, що останні місяці акції компанії досягли восьмирічних максимумів.

Очевидно, справа в тому, що мексиканські парламентарії почали кампанію по опору будівництва стіни. Зокрема, в одному з розроблених законопроектів уряду пропонується заборонити співробітництво з будь-якими організаціями, які працювали в будівництві стіни.

"З боку мексиканського бізнесу було б безчесно брати участь у будівництві стіни. Вони ставлять гроші вище інтересів держави. Будівництво стіни є злочином проти Мексики", - заявив глава Робочої партії Мексики сенатор Мануель Бартлетт в січні.

Варто відзначити, що головний офіс Cemex знаходиться в Монтерреї, близько Мехіко. Однак компанія активно працює і в США, де її місцева штаб-квартира в Х'юстоні знаходиться всього в 2-3 годинах їзди на автомобілі від кордону.

Нагадаємо, що, за інформацією ЗМІ, стіна Трампа на кордоні з Мексикою коштуватиме $ 21 млрд.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme