Клімкін і Могеріни поспілкувалися про захоплення українських підприємств на Донбасі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з високим представником Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики, віце-президентом Європейської комісії Федерікою Могеріні

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС України.

"Ключовою темою зустрічі стало загострення безпекової ситуації на Сході України та провокативні кроки Російської Федерації та підтримуваних нею бойовиків, передусім захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях, введення в обіг російської валюти, запровадження квазі-податкової та банківської систем тощо. Міністр закордонних справ України наголосив, що ці кроки є свідомим порушенням Мінських домовленостей, які потребують рішучої реакції з боку Європейського союзу", - зазначили в міністерстві.

Клімків висловив сподівання на швидке завершення внутрішніх процедур ЄС для надання безвізового режиму для України, а також завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію.

Також сторони обговорили графік подальших зустрічей і питання підготовки до проведення Саміту Україна-ЄС.

Нагадаємо, що на початку березня міністри закордонних справ України Павло Клімкін та Німеччини Зігмар Габріель обговорили способи підвищення ефективності роботи спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співпраці на Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme