InformNapalm викрила російського військового на Донбасі у банді "Сомалі" (ФОТО)

Міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm ідентифікувало російського військовослужбовця-залізничника, якого помічено у лавах бандформування "Сомалі"

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на сайт InformNapalm.

Повідомляється, що база даних ІnformNapalm доповнена раніше непоміченим на Донбасі підрозділом залізничних військ Збройних сил Російської Федерації. За результатами OSINT-розвідки, в рядах НВФ "Сомалі" діє на Донбасі Магомед Закрієв, 1992 року народження з чеченського міста Грозний, ідентифікований як військовослужбовець залізничних військ російської армії.

"Судячи з усього, діючий військовослужбовець-контрактник в складі 39-ї окремої залізничної бригади Південного військового округу ЗС РФ (до недавнього в/ч 01228, з 01.12.2015г. В / ч 98546. міста Краснодар. Підрозділи бригади розкидані в містах Тимашевск , Курганінськ і Керч , окупований Крим Україна). Строкову військову службу проходив з осені 2014 по осінь 2015 року, з подальшим підписанням 3-х річного контракту",- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прив'язку до місцевості встановлено по одній з фотографій, завантажених в грудні 2016 року. На ній Закрієв позує на тлі АЗС "Паралель" № 34 в окупованій Макіївці.

Також повідомляють, що дружні контакти Закрієва також свідчать про те, що він діючий військовослужбовець залізничних військ ЗС РФ, який поєднує службу з НВФ "Сомалі".

"Наприклад - якийсь Славик Аракелян, в фотоальбомі якого ряд слайдів з шевронами залізничних військ, завантажених в 2016-2017 роки і відміткою про службу у в/ч 01228. Також, у самого Закріева в новому профілі багато фотографій, завантажених в 2016 році, де він позує в штатної піксельної формі, з петличками і шевронами залізничних військ ЗС РФ на тлі спецтехніки (примітно, що цих фото немає в його старому профілі)", - зазначають у спільноті.

Також зазначається, що якщо і допустити, що Закрієв до теперішнього часу не перебуває на службі в російській армії, фігуранта видає фотографія з нагородами, завантажена в його неактивний профіль 3 грудня 2015 року та вже пізніше в його новий профіль.

"На фото у чорній "дємбельській" формі "красуються" дві неофіційні нагороди: медаль "За службу на Північному Кавказі" та медаль "За ратну доблесть" заснована всеросійської громадською організацією ветеранів "Бойове братство", яку ми не раз фіксували у кадрових російських військовослужбовців, які пройшли через "українські відрядження", в тому числі з нагородними посвідченнями з печатками "Д/ЛНР", - зазначають у розслідуванні.

Автори розслідування також додають, що Закрієв майже на усіх фото вдає із себе бравого вояка з повним арсеналом зброї, хоча насправді для військових залізничників "зброєю" є лопата і з гранатометами вони точно ніде не бігають.

Міжнародна спільнота повідомляє, що до середини 2014 року, збитки залізниці Донбасу оцінювався в 300 млн. гривень.

"З урахуванням того, що у проросійських маріонеткових режимів "Д/ЛНР" немає ні коштів, ні належних кадрів для реабілітації важливих артерій, але на сепаратистських інформаційних порталах час від часу з'являються повідомлення про відновлення залізниці, можна припустити, що в цьому процесі беруть активну задіяні російські військові залізничники", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що залізничні війська ЗС Росії є спеціальними військами і призначені для виконання завдань залізничного забезпечення підготовка, будівництва, відновлення і загородження (перешкода використання противником) об'єктів залізничних шляхів сполучення).

"З весни 2015 року залізничні віська ЗС РФ ведуть будівництво двухпутной електрифікованої залізниці в обхід України на ділянці Журавка- Міллерове",- додають у розслідуванні.

Нагадаємо, що міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm продовжує збирати та публікувати докази російської військової присутності на Донбасі.

Зокрема нещодавно ними було відкрито серію публікацій, в яких оприлюднюються зведені дані розвідки з відкритих джерел (OSINT), переплетені і підтверджені закритими конфіденційними даними, витягнутими з комп'ютерних систем начальника штабу розвідувального батальйону 136-ой омсбр ЗС РФ (в / ч 63354).

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme