Харків'янам продавали небезпечні для здоров'я йогурти

Фахівці перевірили якість йогуртів відомих фірм, які продають у харківських супермаркетах

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі ДП "Харківстандартметрологія", експерти закупили 12 йогуртів та три біфідойогурти різних торговельних марок різної жирності, зі смаковими наповнювачами та без них.

Під час експертизи в йогуртах перевірили жирність та порівняли з тою, що зазначена на етикетці. "У всіх зразках кількість молочного жиру відповідала заявленій або навіть перевищувала її, тобто виробники не економлять на молочній сировині", - зазначили в прес-службі.

Також йогурти перевірили на дві основні групи мікробіологічних показників – корисні молочнокислі бактерії та на наявність шкідливих мікроорганізмів.

За результатами перевірки, з 15 перевірених зразків йогуртів п'ять не відповідали вимогам стандарту через наявність шкідливих мікроорганізмів. "Так, в продукції торгових марок "PAOLO", "Еда из села" виявлені бактерії групи кишкової палички, в йогуртах ТМ "Organic Milk" та ТМ "Злагода" – дріжджі, а в йогурті ТМ "Заречье" виявлено як кишкову паличку, так і дріжджі. Вживання такої продукції може бути небезпечним і призвести до розладів травлення", - зазначили в "Харківстандартметрології".

Фахівці також зазначили, що під час вибору йогурту необхідно звертати увагу на умови його зберігання в холодильній вітрині. "Оптимальна температура зберігання йогуртів – не вище 6С. Якщо умови зберігання порушені – не варто купувати таку продукцію", - сказано в повідомленні.

Упаковка має бути чистою, цілісною, без деформацій.

Слід також звертати увагу на маркування - дату виробництва та термін зберігання.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харківській області чоловік захворів на ботулізм після вживання консервованої тушкованої свинини.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme