Гройсман пообіцяв підвищення пенсій з 1 жовтня

В разі ухвалення урядового проекту пенсійної реформи Верховною Радою до 15 липня цього року уряд матиме можливість підвищити пенсії українцям вже з 1 жовтня

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, повідомляє Depo.ua.

За його словами, проект реформи буде представлений громадськості найближчим часом.

"Я переконаний, що за наявності підтримки в українському парламенті в 226 голосів ми можемо до завершення цієї сесії - до 15 липня - проголосувати за основу і в цілому (проект реформи - ред.), і з 1 жовтня в країні усім підняти пенсії. Я розумію, як це зробити, і готовий за це нести відповідальність. Буду просити підтримки українських громадян і буду просити підтримки українського парламенту. Глибоко переконаний, що при такій підтримці система буде змінена, вона буде абсолютно правильно працювати в інтересах українських громадян", - наголосив прем'єр.

Він додав, що цього року треба змінити ситуацію і припинити нарешті процеси, через які 80% українців отримують мінімальні пенсії.

Гройсман звернув увагу, що на думку урядовців, пенсійна реформа має включати три критерії: справедливість, бездефіцитність Пенсійного фонду та підвищення пенсій українцям.

Так, значна частина пенсіонерів, які свого часу не сплачували жодної копійки до Пенсійного фонду, отримують сьогодні таку ж мінімальну пенсію, як ті пенсіонери, що платили внески до Пенсійного фонду. "Це несправедливо", - переконаний Гройсман.

Прем'єр пояснив, що пенсійна реформа, в її урядовому варіанті, передбачає низку заходів, які дозволять вже за 7 років повністю ліквідувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду, який на сьогодні перевищує 140 млрд грн і є більшим за бюджет заходів безпеки і оборони на поточний рік.

"Моє завдання - створити таку систему, щоб через 7 років дефіцит бюджету Пенсійного фонду дорівнював нулю, або був близьким до нуля", - підкреслив Гройсман.

Водночас він не виключив, що проект пенсійної реформи буде розкритикований деякими політиками-популістами аналогічно до того, як свого часу критикували підвищення мінімальної заробітної плати удвічі. Тоді, за словами Гройсмана, Кабмін критикували, а сьогодні "деякі політикани" заявляють, що "це вони змусили уряд прийняти таке рішення".

"Позитивні показники свідчать про правильність ухваленого рішення, що також доведуть результати першого кварталу", - зазначив глава уряду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme