ГПУ проводить 100 обшуків у "тютюновій справі" російського олігарха

Слідчі Генпрокуратури України здійснюють 100 обшуків, які стосуються дистриб'ютора тютюнових виробів "Тедіс Україна", пов'язаного з російським олігархом Ігорем Кесаєвим

ГПУ проводить 100 обшуків у "тютюновій с…

Про це на брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає Depo.ua.

"Зараз відбувається близько 100 обшуків, пов'язаних з ТОВ "Мегаполіс Україна" (тепер – Тедіс Україна), а також в Антимонопольному комітеті. В Антипонопольному комітеті зранку, до початку робочого дня без застосування спецназу зайшли слідчі для вилучення документів, які свідчать про сприяння антимонопольному становищу і невжиття передбачених законом дій керівництвом АМКУ", - розповів Луценко.

"Справа в тому, що низка інших українських компаній, які б хотіли займатися дистиб'юцією тютюнових виробів, зверталися до Антимонопольного комітету з метою зруйнувати монополію. Попри свої обов'язки керівництво АМКУ не вживало таких заходів для демонополізації ринку, чим, на думку слідства, сприяло монопольному становищу групи компаній "Мегаполіс Україна"", - пояснив генпрокурор.

Він додав, що обшуки відбуваються у місцях проживання фігурантів справи, в офісах, на складах, а також в деяких державних приміщеннях

"До кінця дня все (обшуки) завершимо", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, сьогодні зранку ГПУ повідомила про обшуки у дистриб'ютора тютюнових виробів "Тедіс Україна", пов'язаного з російським олігархом Ігорем Кесаєвим. За даними відоства, обшуки проводяться за підозрою у фінансуванні терористів "ЛНР" і "ДНР".

Згодом у ГПУ повідомили про обшуки в Антимонопольному комітеті щодо цієї справи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme