UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Глава Міноборони Польщі натякнув, що обстріл консульства в Луцьку – російська провокація

Напад на Генконсульство Польщі в Луцьку був свідомою провокацією, щоб посіяти ненависть між Варшавою та Києвом та позбавити Україну міжнародної підтримки

Про це в ефірі телеканалу Trwam і радіо Maryja заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, передає Depo.ua.

"Я прихильник поширеної тези, що ми маємо справу зі свідомою провокацією. Потрібно усвідомлювати, що це елемент із серії подій, які стосуються не лише України, серії подій, яка має на меті за будь-яку ціну посварити держави і народи, за будь-яку ціну посіяти ненависть між Польщею та Україною, за будь-яку ціну призвести до конфлікту, суперечки, сварки, хаосу", - вважає Мацеревич.

На його думку, в цих діях найбільше зацікавлена країна, яка "веде війну проти України і яка за будь-яку ціну хоче ізолювати Україну, щоб зробити неможливою будь-яку підтримку і допомогу для України".

"Таким чином йдеться про усунення крок за кроком тих чинників, тих політичних середовищ, інституцій та міжнародних суб'єктів, які протидіють волі Кремля, що хоче примусити до свого ладу, своєї політики і свого бачення Європи, Центрально-Східної Європи", - наголосив голова Міноборони Польщі.

За його словами, це є елементом так званої гібридної війни, коли йдеться про намір впливати на громадську думку і сіяти ненависть між суспільствами і народами.

Мацеревич наголосив, що існування незалежної Української держави, деокупація Криму і зменшення можливості атаки на Крим в національних інтересах Польщі.

Нагадаємо, що уночі 29 березня невідомі обстріляли з гранатомета будівлю Генконсульства Польщі в Луцьку. СБУ почала розслідувати цей інцидент як теракт. В МВС України вважають, що замовником обстрілу консульства є Кремль.

У МЗС Польщі заявили, що консульства в Україні почнуть функціонувати після гарантування їм безпеки з боку української влади.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme