Слідком Росії висунув чергові звинувачення бійцям АТО

Слідчий комітет Росії відкрив нову справу проти військових Збройних Сил України, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на офіційний сайт Слідкому Росії.

Повідомляється, що російські слідчі інкримінують українським військовим прицільні артилерійські обстріли 29-30 березня з важких видів озброєння по об'єктах цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в Донецьку, Ясинуватій, Докучаєвську.

Росія також звинувачує українських військових у тому, що в результаті цих обстрілів одна мирна мешканка отримала поранення, частково і повністю зруйновано понад 18 цивільних об'єктів, зокрема житлових будинків.

Крім того, висувається звинувачення силам АТО у пошкодженні лінії електропередачі в районі Ясинуватої та знеструмленні Донецької фільтрувальної станції.

Нагадаємо, 24 серпня 2016 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу щодо міністра оборони Степана Полторака, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, екс-командира Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Сергія Попка та командувача Нацгвардії Юрія Аллерова. На Росії їм інкримінують застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Зокрема, українську сторону звинувачують у порушенні мінських угод.

Крім того, Слідком звинуватив у викраденні російських журналістів, яке відбулося у 2014 році, заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор", громадянина України Валентина Манька.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme