Британії доведеться переписати 12 тисяч законів після Brexit

Британський уряд оприлюднив план, за яким країна повинна замінити законодавство Євросоюзу національним законодавством у рамках підготовки до виходу з блоку

Британія має замінити близько 12 тисяч європейських законів - від прав працівників до охорони навколишнього середовища, передає Depo.ua з посиланням на ВВС.

Міністр з питань Brexit Девід Девіс заявив, що проект документа (the Repeal Great Bill) "забезпечить ясність і визначеність для бізнесу і споживачів на той день, коли ми покинемо ЄС".

За його словами, це дозволить бізнесу працювати, "знаючи, що закони не змінилися за одну ніч", а також забезпечить відсутність різких змін в області індивідуальних прав.

Він також сказав, що права працівників, захист навколишнього середовища і прав споживачів, які в даний час закріплені у законодавстві ЄС, будуть продовжувати працювати як закони Британії – хоча парламент має право змінити їх пізніше.

Законопроект про скасування буде також означати "кінець верховенства права ЄС у Великої Британії", - додав він.

Проект закону передбачає вихід Великої Британії з-під юрисдикції Європейського суду. Передбачається, що закон набере чинності в день виходу Британії з ЄС.

Нагадаємо, 29 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підписала лист, який офіційно розпочинає процедуру виходу країни з ЄС.

13 березня парламент Британії наділив Терезу Мей повноваженнями запустити Brexit, а 16 березня королева Єлизавета II схвалила відповідний закон, після чого він вступив в силу.

29 березня ЗМІ повідомили, що Європарламент може ветувати угоду щодо Brexit.

Як відомо, референдум про вихід Великої Британії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За вихід з ЄС віддали голоси більше половини британських виборців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme