Антиукраїнський мітинг на Львівщині організували кияни

Правоохоронці затримали двох жителів Києва за підозрою в організації антиукраїнського мітингу й перекритті міжнародної траси у Львівській області

Як повідомляє Depo.Львів, правоохоронці затримали двох жителів Києва за підозрою в організації антиукраїнського мітингу й перекритті міжнародної траси у Львівській області 29 березня. Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області.

Зазначено, що Служба безпеки України почала розслідування за ч. 2 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, й інших ознак), ч. 2 ст. 345 (навмисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень) і ч. 3 ст. 296 (хуліганство, пов'язане з опором представникові влади) Кримінального кодексу.

Установлено, що 29 березня біля села Гряда Жовківського району Львівської області близько 150-200 людей, рухаючись пішохідним переходом автодороги державного значення "Львів - Рава-Руська", перешкоджали руху транспортних засобів. При цьому група осіб використовувала плакати українською й польською мовами і викрикували гасла із закликами до розпалення національної ворожнечі.

Окремі особи не реагували на вимоги співробітників поліції про припинення незаконних і протиправних дій і нанесли тілесні ушкодження двом правоохоронцям.

Під час огляду місця події вилучено предмети й документи, які свідчать про організований характер незаконних дій, допитано близько 100 свідків.

За підозрою в організації скоєних злочинів затримано 2 громадян України, жителів Києва. Досудове розслідування триває.

СБУ вважає обстріл генерального консульства Польщі в Луцьку й перекриття групою невідомих траси біля Львова частиною інформаційної спецоперації спецслужб Росії.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme