В Європі пояснили можливі санкції за недопуск Самойлової на "Євробачення"

Європейська мовна спілка, яка є організатором пісенного конкурсу "Євробачення", прокоментувала інформацію про можливе застосування санкцій проти Києва

 

Інформація була поширена швейцарською бульварною газетою Blick з посиланням на генерального директора ЄМС Інгрід Дельтенре, повідомляє Depo.ua з посилання на DW.

Дельтенре розкритикувала рішення Києва заборонити в'їзд на територію України представниці Росії Юлії Самойлової.

"Поведінка України абсолютно неприйнятна. Я глибоко жалкую про те, що "Євробачення" використовують для політичних ігор. "Євробачення" має приносити радість і об'єднувати мільйони людей, а не налаштовувати їх один проти одного", - цитує її слова швейцарське видання.

Далі, вже з непрямої мови випливає, що ЄМС застосує санкції проти України аж до тимчасового відсторонення від "Євробачення", якщо ситуація не зміниться в найближчі тижні.

В ЄМС підтвердили пряму мову Дельтенре, наведену Blick, але відзначили, що не можуть нести відповідальності за висновки, які були зроблені редакцією, зокрема, інформацію про те, що ЄМС вже розглядає санкції проти України.

"Ми напружено працюємо над тим, щоб усі 43 учасника "Євробачення" змогли виступити на конкурсі цього року", ще раз підкреслили представники ЄМС. У той же час, "якщо хтось з учасників порушить правила конкурсу", то після його проведення "можуть бути розглянуті певні заходи" щодо порушника", - заявили в ЄМС.

Нагадаємо, що 22 березня СБУ заборонила в'їзд до України Юлії Самойловій на три роки – отже, на "Євробачення" вона не потрапляє.

На Росії спочатку лялкали, що через Самойлову будуть бойкотувати усі наступні "Євробачення". Однак потім російський Перший канал вирішив відправити Самойлову на "Євробачення-2018".

Європейська мовна спілка запропонувала Першому каналу організувати пряму трансляцію виступу співачки Юлії Самойлової для показу на конкурсі "Євробачення-2017".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme