В Китаї на дні висохлого озера знайшли руїни стародавнього міста

Група китайських археологів недавно в районі висохлого солоного озера Лобнор в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі на північному заході Китаю знайшла руїни стародавнього міста

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на агенцію Сіньхуа.

Знахідка була зроблена в ході польової експедиції, проведеної науковцями Сіньцзянського інституту стародавніх пам'ятників і археології. У похованнях, розташованих неподалік від містечка, вчені виявили безліч похоронних предметів, включаючи дерев'яні тарілки, мідні дзеркала, гребінки і текстиль.

За підсумками дослідження очерету і гілок, використаних в якості будівельних матеріалів, фахівці прийшли до висновку, що місто було споруджено приблизно у 2-3 столітті нашої ери.

Як розповів молодший науковий співробітник інституту Ху Сінцзюнь, до нашого часу збереглися лише південно-західна і північно-східна частини міського муру, що мала ширину в 2,2-2,7 м і максимальну висоту в 2,5 м. На його думку, древнє містечко мало круглу форму з діаметром 300 м.

До даного моменту вчені провели розкопки трьох поховань, що знаходяться у руїн стародавнього міста. За словами Ху Сінцзюня, два поховання з залишками парчі могли належати аристократам царства Лоулань.

Нагадаємо, що в Китаї на дні річки знайшли величезний скарб часів Середньовіччя.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme