"Л-ДНР" поставили умову для повернення "віджатих" підприємств на Донбасі

Представник "ДНР" на переговорах у Мінську Денис Пушилін заявив, що повернення підприємств на Донбасі під юрисдикцію України можливе за однієї умови

"Л-ДНР" поставили умову для повернення "…

Він заявив, що це можливе "лише після виконання українською стороною Мінських угод", передає Depo.Донбас з посиланням на підконтрольний "ДНР" сайт.

"Українська сторона продовжує наполягати на виведенні зовнішніх адміністраторів з підприємств української юрисдикції, посилаючись на те, що ці рішення "ДНР" і "ЛНР" ухвалили в односторонньому порядку без попереднього обговорення в підгрупі з економічних питань. При цьому обговорювати скасування транспортної блокади на тій же зустрічі підгрупи з економічних питань України відмовляється", - заявив Пушилін.

"Поки не буде цілковитого політичного врегулювання, зовнішні адміністрації підприємства не покинуть", - сказав він.

Подібну заяву зробив і представник "ЛНР" на переговорах Владислав Дейнего.

Нагадаємо, так зване "зовнішнє управління" в "ДНР" ввели з 1 березня на 40-ка підприємствах з українською реєстрацією. Більшість з них належать олігарху Ринату Ахметову.

Але вже через тиждень після того, як влада "Л-ДНР" оголосила про введення зовнішнього управління на "підприємствах української юрисдикції", ситуація на цих заводах виявилася близька до критичної.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme