У США суд на невизначений термін заблокував міграційний указ Трампа

Федеральний суд на Гаваях, який заблокував указ президента Дональда Трампа про заборону на в'їзд в країну для мігрантів з ряду мусульманських країн, продовжив дію свого рішення на невизначений термін

Указ Трампа не буде застосовуватися як мінімум до тих пір, поки не будуть розглянуті позови про повне скасування указу, повідомляє Російську службу BBC.

Мотивування судового рішення практично не змінилося з моменту, коли дія указу була припинена тим же судом в перший раз: на думку судді, заборона на в'їзд громадянам країн з часткою мусульманського населення від 90% до 98% рівносильний дискримінації за релігійною ознакою.

Крім 90-денної заборони на в'їзд для громадян шести мусульманських країн, указ Трампа пропонує призупинити дію федеральної програми допомоги біженцям на 120 днів.

На дебатах у суді представники адміністрації Трампа просили його ухвалити таке рішення, щоб у силі залишилася хоча б заборона на прийом біженців, але суддя відмовився зробити це.

Нагадаємо, 15 березня, за кілька годин до набрання чинності нового указу Трампа, який тимчасово вводить заборону на в'їзд в США громадянам шести мусульманських країн, Федеральний суд Гаваїв заблокував цю законодавчу норму.

Новий указ повинен був призупинити на 90 днів в'їзд в США громадян шести країн з переважно мусульманським населенням - Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану, а також припинити прийом біженців на 120 днів.

Президент Трамп мотивував свій указ бажанням не допустити проникнення в країну терористів, але його критики назвали запропоновані заходи не є дискримінаційними.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme