У Полтаві спалили скандальний будівельний майданчик

Акції протесту проти незаконного будівництва тимчасових споруд набирають радикальної форми

У Полтаві спалили скандальний будівельни…

29 березня, о 18:00, на вулиці Івана Мазепи, неподалік зупинки "вул. 23 вересня", зібралися близько 50 активістів, які протестували проти будівництва тимчасових споруд перед універсамом "Полтава", повідомляє Depo.Полтава з посиланням на сторінку у "Фейсбуці" депутата міськради Юліана Матвійчука.

Активісти знову зруйнували нещодавно відновлений металевий паркан, який огорожує будівництво. Після чого зібрали рештки будматеріалів, в основному дерев'яні дошки, і підпалили.

Висота полум'я сягала кількох метрів - невдовзі на місце події прибула пожежно-рятувальна автівка.

Після цього учасники акції протесту розійшлися.

Нагадаємо, що 24 березня близько сотні активістів зібралися на вулиці 23 вересня у Полтаві на акцію протесту проти незаконного будівництва тимчасових споруд. Люди розтрощили металевий паркан однієї з незаконних забудов біля універсаму "Полтава", який перекривав рух по тротуару.

Але вже на ранок 25 березня забудовник відновив паркан та почав заливати бетон під фундамент для "тимчасових споруд". Це викликало обурення громадськості.

27 березня ініціативна група з активістів і депутатів міськради звернулася в Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) зі скаргами на незаконне будівництво у Полтаві. ДАБІ було ухвалене рішення про направлення інспектора на місце будівництва для позапланової перевірки.

Під час інспектування будівельного об'єкта по вул. Івана Мазепи було встановлено, що облаштування фундаменту для будівництва тимчасових споруд є незаконним.

Цей висновок інспектора ДАБІ спонукав громадських активістів на нову акцію, яка і завершилась демонтажем забудови та підпалом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme