У Польщі розуміють, що луцька провокація - справа рук Росії, - МЗС

Поляки розуміють, що обстріл Генерального консульства Польщі міг бути інспірований ззовні Росією

Про це в прямому ефірі "112 каналу" заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца, повідомляє Depo.ua.

"Ми не виключаємо, що на тлі триваючої російської агресії ці провокації, як і попередні, інспіровані ззовні. Це розуміють і поляки", - заявила Беца.

Речниця зазначила, що робитиметься усе можливе, щоб знайти винних, покарати їх, а також забезпечити більш високий рівень захисту дипломатичних і консульських представництв.

Читайте також: Провокативні дії в Україні та Польщі мають одного замовника – Синютка

Цілком можливо, що генеральні консульства Республіки Польща відновлять свою роботу на території України вже найближчим часом.

"Чи будуть вони працювати сьогодні, я не можу сказати, це питання до польської сторони, тому що вчора МВС офіційно підтвердило посилення охорони. Тому я думаю, в принципі, вони повинні бути відкриті найближчим часом. Але краще адресувати це питання до них", - заявила Беца.

Нагадаємо, 29 березня з гранатомета обстріляли будівлю Генерального консульства Польщі у Луцьку. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Розслідування перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції Сергія Князєва.

СБУ також почала розслідувати цей інцидент. В МВС України вважають, що замовником обстрілу консульства є Кремль.

У зв'язку з цим президент України Петро Порошенко доручив посилити охорону іноземних дипломатичних і консульських установ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme