UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Мінстеці почали складати "чорний" список сайтів

Міністерство інформаційної політики почало складати список сайтів, які загрожують націнтересам країни

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що в рамках обов'язків, покладених Доктриною інформаційної безпеки України, було створено робочу групу, яка працювала над аналізом правових норм законодавства, що забороняють розповсюдження інформації, яка представляє загрозу національним інтересам України.

"Ми створили звіт правових норм, які містяться в різних законодавчих актах і Кримінальному кодексі України, що регламентують і чітко визначають інформацію, яка є забороненою для поширення. На підставі цих норм ми оцінюємо матеріали, що розповсюджуються окремими сайтами і тим самим створюють загрозу національним інтересам України, розпалюють міжнаціональну ворожнечу або закликають до порушення конституційного ладу", - сказав заступник міністра Дмитро Золотухін.

У відомстві заявили, що після вивчення та аналізу матеріалів члени експертної ради при МІП висловлять свої пропозиції щодо підходів та критеріїв оцінки інформації на підставі цих правових норм.

"Робота над списком конкретних сайтів здійснюється під грифом "Для службового користування" з метою попередження спекуляцій з боку російських і проросійських ЗМІ і спецслужб", - наголошується в повідомленні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme