UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Криму заарештували стримера за опубліковане 7 років тому відео

Суддя Залізничного райсуду" Світлана Бєлік ухвалила постанову про адміністративний арешт на три доби кримськотатарського стримера Ремзі Бекірова

Приводом стала публікація в соцмережі відео про "приморських партизанів", повідомляє Depo.ua з посиланням на Центр інформації з прав людини у Криму.

Згідно з повідомленням, сьогодні вранці Бекіров відправився до Центру з протидії екстремізму, тому що працівники вимагали, щоб він забрав свою шапку. Її вилучили під час масового затримання в Кам'янці 21 лютого, де він вів стрім дії правоохоронців.

"Опинившись у будинку, він дізнався, що його звинувачують у розповсюдженні екстремістських матеріалів за ст. 20.29 Кодексу про адміністративні правопорушення. При цьому співробітники Центру Е на деякий час затримали і людей, які прийшли підтримати Ремзі Бекірова. Серед них був журналіст Тарас Ібрагімов, якого без складання протоколу доставили до будівлі підрозділу, взяли пояснення та оглянули особисті речі", - наголошується в повідомленні.

Через дві години Ремзі Бекірова доставили до "Сімферопольського райсуду". "Оперативний співробітник Центру Е Руслан Шамбазов, який склав адміністративний протокол, у суді пояснив, яким технічним чином було встановлено, що публікація належить Бекірову. Той факт, що сторінка була давно вилучена, суд до уваги не прийняв. Через три години після початку засідання суддя ухвалила постанову заарештувати Ремзі Бекірова на три доби", - підкреслюється в повідомленні.

Ремзі Бекіров – один з десяти кримських татар, який отримав п'ять діб адміністративного арешту за те, що прийшов до місця незаконного обшуку в Кам'янці 21 лютого.

"Приморські партизани" – неофіційна назва угруповання. Суд Росії визнав її винною у бандитизмі та у скоєнні тяжких злочинів у Приморському краї, зокрема щодо співробітників органів МВС.

Зазначимо, раніше про затримання в окупованому Криму кримського татарина Ремзі Бекірова повідомляв адвокат Едем Семедляєв.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme