У Гонтаревої по-новому рахуватимуть іноземні інвестиції

Національний банк України затвердив нову методику оцінки обліку запасів прямих іноземних інвестицій

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу регулятора.

"Облік буде здійснюватися відповідно до поточної ринкової вартості прямих іноземних інвестицій. Це дозволить наблизити вартість запасів цих інвестицій до реалій ринку і зменшити розбіжності в даних НБУ та Державної служби статистики України (Держстат)", - зазначили в НБУ.

Там нагадали, що в результаті світової фінансово-економічної кризи 2008-2009 років ринкова вартість активів підприємств істотно знизилася. Через відсутність перегляду їх вартості, починаючи з 2010 року, частина запасів прямих іноземних інвестицій відображалася за суттєво завищеною вартістю.

Отже, починаючи з 2017 року, переоцінку вартості ключових лістингових підприємств буде НБУ і Держстат будуть робити щоквартально.

Також, в планах НБУ передавати дані щодо прямих іноземних інвестицій у банківський сектор в Держкомстат. Для цього необхідно модернізувати програмне забезпечення Нацбанку і узгодити формати передачі даних від НБУ в Держслужбу статистики.

Нагадаємо, що торік, за даними НБУ, в Україну як інвестиції залучили 3,4 млрд доларів, хоча "живими" грішми надійшли лише 1,1 млрд дол. Однак, за звітом Державної служби статистики, іноземні інвестори вклали в економіку України в 2016 році 4,4 млрд доларів прямих інвестицій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme