У Балчуна кажуть, що за 2 роки українці пішки ходитимуть по шпалам

Якщо терміново не модернізувати рухомий склад "Укрзалізниці", через 2 роки буде нічим возити пасажирів

Про це повідомив директор з пасажирських перевезень і сервісу компанії Ігор Романків в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", повідомляє Depo.ua.

"На сьогодні інвентарний парк складає 5,119 вагонів, він зменшився порівняно з минулим роком на 107 вагонів. Вагони, які експлуатуються з терміном понад 28 років складають 65,3% нашого парку. Середній вік вагонів - 29,3 року, це дуже багато. На сьогоднішній день маємо великий знос і тому розпочинаємо реалізацію програми оновлення рухомого складу. Якщо не вжити термінових контрзаходів, через пару років у нас не буде чим возити пасажирів", - сказав Романів.

За його словами, в цьому році "Укрзалізниця" зніме з використання 279 вагонів.

"Близько 279 одиниць вагонів. Це 15 поїздів, досить багато. Це означає, що ми не зможемо призначити 15 додаткових поїздів. Але ми намагаємося оперативно перекрити ці недоліки за рахунок оборотних поїздів, наприклад, як у Білорусі, перевезення в день нічними поїздами, щоб не було простою. В даному випадку краще використовувати вагони-трансформери, це оптимальний варіант", - наголосив Романів.

Нагадаємо, ПАТ "Укрзалізниця" створила окрему пасажирську компанію, три з шести регіональних філій з квітня 2017 року переведуть в неї всі виробничі процеси.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme