Туреччина виконала рішення припинити морське сполучення з Кримом, - дипломат

Туреччина повністю припинила морське сполучення з портами окупованого Криму

Про це в коментарі кореспондентові Depo.Харків сказав перший секретар посольства Туреччини в Україні Узгум Талу.

"Після того, як Крим був захоплений, ми припинили все сполучення з Кримом. Були деякі, так би мовити, дірки, прогалини у морському сполученні, було здійснено кілька рейсів. Однак ми все вдіяли всі необхідні міри, щоб це припинити. Були деякі судна, що використовували певні недоліки в законодавстві й виконували рейси, але зараз ми це вже зупинили", - сказав Талу.

У свою чергу сьогодні в Харкові, коментуючи ситуацію кореспондентові Depo.Харків посол України в Туреччині Андрій Сибіга сказав, що Туреччина підтримує територіальну цілісність і суверенітет України. Паромне сполучення з Кримом Туреччина припинила.

"Туреччина – це справжній стратегічний партнер і друг України. Це той унікальний випадок, коли слова співпадають із діями конкретними. Туреччина нас підтримала в 2014 році при голосуванні в ООН декларації на підтримку територіальної цілісності й суверенітету України. Туреччина незмінно й твердо займає позицію по Криму, по відстоюванню і захисту прав кримських татар на території Криму і останнє свідчення – голосування відповідної резолюції у третьому комітеті ООН. Нещодавно турецькою стороною прийнято рішення щодо заборони заходу в турецькі порти суден, які безпосередньо прямують із портів окупованого Криму. А ті випадки, про які ви згадуєте, то ці судна вдавалися до багатьох хитрощів, дуже важко було юридично встановити факт, тому врешті-решт поставлено крапку. На сьогодні це рішення є, незаконне сполучення припинено", - наголосив Сибіга

Як відомо, у березні 2017 році Туреччина припинила морське сполучення з Кримом.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme