Ситник заявив про завершальну стадію слідства у справі Мартиненка

НАБУ готується до фінальних рішень у справі екс-нардепа Миколи Мартиненка, чекаючи відповідей на запити з-за кордону

Про це заявив Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро, передає Depo.ua з посиланням на ZIK.

"У нас тут як раз зараз така ситуація, що краще не коментувати хід цієї справи. Ми розуміємо, що всі чекають остаточного рішення по цій справі: і ми, і Мартиненко, і суспільство. Ми виконали величезну роботу разом з прокурорами, і Холодницький про це неодноразово заявляв, і я кажу про те, що слідство перебуває на завершальній стадії. На моє глибоке переконання, там є досить доказів, які вказують на вчинення корупційних правопорушень цілого ряду осіб. Ми знаходимося на стадії прийняття фінальних рішень по цій справі", - повідомив він.

Артем Ситник зазначив, що прокуратура чекає відповіді на запити в інші країни, розіслані по справі Мартиненка для того, щоб прийняти "фінальні" рішення у цій справі.

"На жаль іноді дуже повільно виконуються міжнародні правові доручення. Їх величезна кількість було, я не можу навіть точно сказати, скільки їх взагалі було. І, наприклад, коли ми говоримо про якихось певних процесуальних рішеннях, то прокуратура, наприклад, говорить: давайте ми дочекаємося відповіді з Австрії, подивимося, що вони пришлють і ми це будемо враховувати при прийнятті рішень. Зараз майже всі матеріали отримані. Думаю, що найближчим часом всі рішення будуть прийняті", - підкреслив він.

У той же час, рішення суду, згідно з яким НАБУ має закрити справу, голова антикорупційного відомства назвав маніпуляцією.

"По-перше, сама постанова незаконне. Питання про зобов'язання закриття справи не входить до компетенції суду. Це рішення явно незаконне. По-друге, там було зобов'язання розглянути клопотання, а не закрити справу. Команда захисту Мартиненка все це спотворює. Це постійний, безперервний процес: замість того, щоб працювати в правовій площині, окремі захисники переносять захист свого клієнта в Фейсбук", - заявив Ситник.

Нагадаємо, 23 березня НАБУ провело обшуки в будинку екс-депутата Миколи Мартиненка.

За даними ЗМІ, Генпрокуратура Швейцарії з 2013 року розслідує кримінальну справу проти Мартиненка за хабарництво. Відповідний лист з відомства опублікував у жовтні 2015 року Сергій Лещенко.

Згодом Мартиненко звинуватив Лещенка в отриманні грошей за "ведення інформаційної війни" проти нього, а свою провину спростував.

У грудні 2015 року він склав повноваження народного депутата.

16 листопада 2016 року Ситник обіцяв скорий фінал у "справі Мартиненка".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme