Сенат хоче розширити розслідування про втручання Кремля у вибори

Сенатський комітет у справах розвідки Конгресу має намір розширити розслідування впливу Кремля в президентські вибори в США

Про це заявили глави комітету сенатор-республіканець Річард Берр і сенатор-демократ Марк Уорнер, передає Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

До розпорядження спеціальної групи експертів комітету вже надійшло з американських спецслужб кілька тисяч документів.

За словами Річарда Берра, вони працюють з "безпрецедентним обсягом документації".

"Ми маємо намір докопатися до істини", - запевнив сенатор Річард Берр. Перші публічні слухання комітету заплановані на четвер.

Зараз комітет планує заслухати 20 осіб, серед них зятя та радника Дональда Трампа Джареда Кушнера, який зустрічався з представниками РФ під час і після передвиборної кампанії. Цей список може бути розширений.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN заявив, що у додатку до доповіді розвідки США про втручання Росії в процес виборів президента спецслужба також представила засекречені документи, згідно яким у російських спецслужб є компромат на обраного президента США Дональда Трампа. Він включає як особисті дані, фінансову документацію, так і подробиці сексуального життя.

14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

2 березня The Washington Post написала, що Сешнс зустрічався з послом Росії в США Сергієм Кисляком двічі у 2016 році, причому один раз у вересні у власному офісі.

3 березня стало відомо, що зять і старший радник Трампа Джаред Кушнер в грудні 2016 року зустрічалися з російським послом у США Сергієм Кисляком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme