На Росії хочуть привчити дітей до "рабства"

Члени Ради Федерації Росії внесли до Державної думи законопроект про введення в закон "Про освіту" поняття "трудового виховання"

Авторами ініціативи виступили сенатори Віктор Кресс і Олександр Волков, повідомляє Depo.ua з посиланням на Коммерсант.

У пояснювальній записці уточнюється, що "трудове виховання" має на увазі "процес організації і стимулювання трудової діяльності учнів, який спрямований на придбання учнями навичок і формування компетенції, сумлінного ставлення до роботи, розвиток творчих здібностей, ініціативи, прагнення до досягнення більш високих результатів".

Сенатори пишуть, що поправки до закону "Про освіту" були складені відповідно до Стратегії розвитку виховання в Росії на період до 2025 року. Відповідно до цієї стратегії, підкреслюють автори проекту закону, пріоритетним завданням освіти було вибрано "розвиток високоморальної особистості, що розділяє російські традиційні духовні цінності, що володіє актуальними знаннями і вміннями".

"Працьовитість і здатність до праці важливо виховувати з самого раннього дитинства", - зазначають сенатори.

На їхню думку, відсутність поняття трудового виховання в законодавстві заважає його впровадження в освітній процес в школах.

"У зв'язку з цим законопроектом вносяться зміни до чинного законодавства, спрямовані на створення правових умов, що забезпечують впровадження трудового виховання в освітній процес", - уточнюють Віктор Кресс і Олександр Волков.

Тижнем раніше Міносвіти виступило проти внесення поняття "трудове виховання" в закон "Про освіту". Депутати з позицією відомства не погодилися, вказавши на те, що без цього поняття в законі наглядові органи штрафують школи за використання дитячої праці. Повернути трудове виховання в школи неодноразово закликала глава Міністерства освіти та науки Ольга Васильєва.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme