UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Повітря над Хмельницьким забруднене азотом і формальдегідом. Але не у значній мірі

Екологи Хмельниччини впродовж лютого не виявили значного забруднення повітря в межах області

Повітря над Хмельницьким забруднене азот…

Упродовж лютого спостереження за станом атмосферного повітря проводилися Хмельницьким обласним центром з гідрометеорології на двох стаціонарних постах в місті Хмельницькому, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ОДА.

За результатами досліджень у місті Хмельницькому спостерігалось забруднення атмосферного повітря діоксидом азоту та формальдегідом середньомісячні концентрації яких становили 1,7 ГДК та 1,4 ГДК відповідно (у 2016 році діоксиду азоту — 1,19 ГДК, формальдегіду – 1,4 ГДК). Інших забруднювачів повітря спостереження не зафіксували.

"В порівнянні з відповідним періодом минулого року за вмістом забруднюючих речовин в атмосферному повітрі спостерігалось збільшення середньомісячних концентрацій діоксиду азоту у 1,2 рази, діоксиду сірки у 1,2 рази, пилу у 1,1 рази, фенолу у 1,25 рази, а також зменшення середньомісячних концентрацій хлористого водню у 1,5 рази, оксиду азоту в 1,1 рази, оксиду вуглецю у 1,1 рази", - звітують екологи й додають, що радіаційні показники теж не перевищували гранично-допустимих норм, а подекуди є меншими.

Так, концентрація радіоактивних речовин в атмосферному повітрі населених пунктів, де розміщені постійні пости спостережень ХАЕС (Нетішин, Остріг, Славута, Білотин, Межеричі, Ст. Кривин, Мізоч), менша гранично допустимих концентрацій. Рівень гамма-фону в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження ХАЕС відповідав природному фону і становив– 9-10 мкР/год.

Нагадаємо, у поверхневих водах річок на Хмельниччині дослідження виявили цілий "букет" хімічних сполук.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme