UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Полторак ще не знає, коли в Україні з'являться військові суди

Міністр оборони України Степан Полторак, який виступає за створення військових судів, поки що не може спрогнозувати, за який час вони з'являться

Про це він сказав під час брифінгу, коментуючи вирок генералу Віктору Назарову, засудженому за недбалість, яка 2014 року призвела до збиття українського військового літака Іл-76 під Лугасньком, передає Depo.ua.

"Про терміни я сказати не можу, коли вони можуть бути створені. Але кожна людина, яка проживає в Україні, незалежно від того, цивільна чи військова, мала відповідати за скоєний злочин. Але я дуже хотів би, щоб, коли наші суди визначається з вироком, це рішення було абсолютно виваженим, щоб враховувало в першу чергу факти. І щоб емоції не були на першому плані. Я вважаю, що неприпустимий тиск на суди з жодного боку. Як відбувається в інших країнах, і під час розслідування щодо генерала Назарова, ми не знайшли багато подібних випадків в історії", - сказав Полторак.

Нагадаємо, що 23 березня суд визнав генерала Віктора Назарова вининм у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків). Його засудили до 7 років позбавлення волі. Цей прецедент Полторак визнав небезпечним для армії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme