UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Перший на Чернігівщині індустріальний парк створять у Мені

В районі сподіваються залучити інвесторів з сільськогосподарського та логістичного бізнесу 

Перший на Чернігівщині індустріальний па…

У Менському районі на Чернігівщині анонсували створення першого в області індустріального парку. Про це із посиланням на "ЧЕline" повідомляє Depo.ua.

За словами голови Менської районної ради Олександра Мисника, проект індустріального парку в Мені дасть змогу залучити в громаду стратегічних інвесторів. А на нових підприємствах створять нові високооплачувані робочі місця, будуть і соціальні гарантії для працівників. Усе це дасть змогу використовувати більше коштів на ремонт доріг, розвиток медицини, освіти, підтримку соціально незахищених громадян.

Нині в 11 регіонах України зареєстровано 14 індустріальних парків. На Менщині вже встигли вивчити досвід міста Шостка (Сумська область). Там створено і діє індустріальний парк "Свема". Він розташований на промисловому майданчику колишнього гіганта кінофотоіндустрії. Тут діють понад 30 різних підприємств, де працюють 2 000 осіб.

На сьогодні уже є інвестори, які готові вкладати кошти в економіку Менщини. Тривають перемовини з власниками великих підприємств із переробки сільськогосподарської продукції та представниками логістичного бізнесу.

Індустріальний парк – це територія, сприятлива для промислового використання, з підведеними комунікаціями, транспортною інфраструктурою, де можна швидко налагоджувати різноманітні сучасні виробництва, будувати логістичні комплекси, енергетичні об'єкти тощо. До того ж, підприємствам, які тут розміщуються, держава надає пільги.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme