НАТО шукає статистів на ролі росіян для навчань зі стрільби, - ЗМІ

НАТО шукає для своїх навчань у Баварії статистів, які будуть вдавати росіян

Про це пише "Комерсант", посилаючись на сайт німецького кадрового агентства Optronic HR GmbH, де розміщені відповідні вакансії, передає Depo.ua.

Претендентам обіцяють оплату в розмірі 88-120 євро в день. Від них вимагається обов'язкове знання англійської та німецької мов, володіння російською, чеською або польською розглядається як перевага. Їхнє завдання - вдавати цивільних, наприклад, фермерів або власників магазинів. Кандидати повинні бути стресостійкими, відповідальними, гнучкими і вміти працювати в команді.

На кожному з статистів буде жилет з датчиками, які допоможуть визначити, скільки людина "постраждає" в ході навчальних бойових дій. На сайті агентства наголошується, що військові будуть використовувати макети автоматів і холості патрони.

На полігоні Хоенфельс, де будуть проходити навчання, побудовано 10 сіл, в кожне з яких потрібно від 30 до 100 статистів. Протягом усіх навчань вони будуть жити на території полігону, покидати його буде заборонено, як і користуватися будь-якими гаджетами. Також особливо обумовлюється заборона на вживання спиртних напоїв.

Для якого саме сценарію знадобилися "росіяни", не уточнюється.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme