UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Сумщині за добу знайшли п'ять боєприпасів

Гранату, міни та два старих артснаряди знешкодили рятувальники на території Сумщини

На Сумщині за добу знайшли п'ять бо…

29 березня на Сумщині піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій знищили ручну гранату та мінометну міну, а ще три боєприпаси знайшли громадяни. Вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни були виявлені на території Сумського, Ямпільського, Тростянецького, Конотопського та Роменського районів, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС України у Сумській області.

Зокрема, роменські піротехніки знешкодили ручну гранату Ф-1 та мінометну міну калібру 82 мм. Гранату знайшли у полі під час земляних робіт працівники місцевої агрофірми у районі Конотопу. А міну виявив мешканець с. Нова Гребля Роменського району на відстані 800 м від житлових будинків.

Цього ж дня, о 15:25 рятувальники отримали повідомлення про виявлення підозрілого металевого предмета поблизу с. Білиця, Ямпільського району. По прибуттю на виклик встановили, що це - це артилерійський снаряд калібру 122 мм. На нього натрапив лісничий під час обходу території господарства на відстані 1,5 км від житлових будинків.

А вже о 15:40 інформація про знайдення застарілого боєприпасу надійшла із Сумського району. У с. Олексіївка під час польових робіт працівники агрофірми виявили 122-мм мінометну міну. А у Тростянецькому районі місцеві жителі знайшли 152-мм артснаряду, на який натрапили під час розбору конструкцій житлового будинку.
На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів поставили охорону та надали заявки на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme