На Полтавщині створили групу поліцейських-перемовників

Шестеро поліцейських будуть забезпечувати публічний порядок під час масових акцій

На Полтавщині створили групу поліцейськи…

В рамках реалізації пілотного проекту Національної поліції України, на Полтавщині створили групу з шести поліцейських-перемовників, які будуть слідкувати за порядком під час масових акцій та зібрань громадян, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу обласної поліції.

Складається угрупування з найбільш досвідчених працівників управління превентивної діяльності, патрульної поліції та батальйону поліції особливого призначення, які пройшли спеціальні тренінги.

У обов'язок перемовників входить моніторинг оперативної обстановки на території області, зокрема збір інформації щодо запланованих заходів. А також оцінка ступеня ризику масових акцій та взаємодія з їх організаторами.

Під час масових заходів поліцейські будуть підтримувати контакт з людьми, пояснюючи їм права і обов'язки учасників акції. Це значно знизить ризик розгортання конфлікту та провокаційних дій в натовпі. А якщо протистояння все ж трапиться, то перемовники оперативно відреагують на нього і не допустять порушення громадського порядку та сутички.

Нагадаємо, для безпеки громадян у Полтаві також облаштували спеціальну кімнату для впізнання злочинців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme