Мін'юст назвав причину "арешту" Яценюка на Росії

Російський суд ухвалив рішення про заочний арешт екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з метою провокацій у країнах, які він відвідує

Про це в інтерв'ю Europa Plus заявив міністр юстиції України Павло Петренко, пише Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Виносити таку фейкову ухвалу про те, що нібито Арсеній Яценюк був причетний до війни в Чечні і спільно з якимись там фейковими спільниками воював на боці чеченських повстанців, ну це в здоровий глузд нормальної людини не вкладається. Але ми розуміємо, що це може робитися тільки для однієї цілі - для того, щоб використати це рішення суду в якійсь країні, куди Яценюк їздить як вільний громадянин, і спробувати зробити провокацію", - сказав міністр.

Він повідомив, що Мін'юст вже готує листи-звернення до країн, з якими у Росії є договори про співпрацю в кримінальних справах, з проханням, щоб вони не враховували "політично немотивоване рішення російського суду". "Ми так само цю інформацію подамо до Європейського суду з прав людини в рамках наших великих справ проти Російської Федерації", - додав Петренко.

Нагадаємо, 9 березня Єсентукський міський суд Ставропольського краю Росії вирішив заочно арештувати Арсенія Яценюка за так званою "чеченською справою".

У зв'язку з цим Мін'юст України вирішив звернутися до Європейського суду з прав людини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme