Луганщина потерпає від пожеж: Впродовж доби 19 виїздів на загоряння (ФОТО)

Рятувальники Луганщини за минулу добу 19 разів виїжджали на ліквідацію загорання сухої трави на відкритій території

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на прес-службу Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Луганській області.

"За минулу добу, 29 березня, рятувальники Луганщини здійснили 19 виїздів на ліквідацію загорання сухої трави на відкритій території загальною площею 12 гектарів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що найбільше від пожеж постраждали Старобільський, Троїцький і Біловодський райони: 4 гектари, 4 гектара і 3,5 гектара відповідно.

Зазначається, що причини виникнення пожеж поки з'ясовують фахівці, однак рятувальники закликають суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.

"В першу чергу, не випалюйте стерню на полях, суху траву і сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч з господарськими будівлями, що не розкидайте недопалки та сірники на суху трав'яну підстилку. Слідкуйте, щоб діти не гралися з вогнем. У разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте службу порятунку за номером 101", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що і на сусідній Донеччині у Бахмутському районі палають поля сухостою. За словами місцевих активістів, жителі навмисне підпалюють суху траву.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme