Легенда "Динамо": Відвезу до Бразилії прапор України і вишиванку

Бразильський захисник Даніло Сілва розповів про розставання з "Динамо"

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на офіційний сайт "Динамо".

- Перш за все, мене переповнює почуття смутку, адже сім років, проведених в клубі - це великий термін. Важко прощатися з "Динамо", я полюбив цей клуб, тут пройшли найкращі роки моєї кар'єри. Але таке моє рішення - продовжити кар'єру в Бразилії.

Я переговорив з президентом клубу, пояснив йому, що це рішення всієї моєї родини. І президент пішов мені назустріч.

Ще з минулого сезону я знав і відчував, що занадто навантажую коліно. Зрештою, це призвело до травми, і мені довелося робити операцію. Я грав на межі можливостей, не шкодуючи себе, і поступово навантаження давали про себе знати. Але я хотів давати максимум для клубу. Зараз я ще в процесі відновлення, але вже через місяць або трохи більше я повернуся на поле.

Я відводжу з собою в душі українську культуру, якою я перейнявся. Для мене вона так само цінна, як і моя рідна, бразильська. Мені дуже подобається народ України, ваша країна.


- Чи є якісь речі, які ти забереш з собою до Бразилії в пам'ять про Україну?

- Так, це прапор України і вишиванка. Я їх зберігаю вдома, і вони будуть у мене висіти на видному місці.

- Хто став для тебе кращими друзями в "Динамо"?

- Ми - одна команда, всі ми - дуже хороші друзі. Було б неправильно когось виділяти ... Звичайно, це і Жуніор, і Дерліс, з якими ми розуміли один одного з півслова. Хоча це ж можу сказати і про Андрія Ярмоленка, і про всіх інших хлопців.

Мені завжди було дуже приємно грати з Андрієм. Ми складали дуже хороший дует на фланзі. Але я вважаю, що він давав мені дуже мало передач. Ярмоленко - футболіст високого класу, я впевнений, що його чекає блискуче майбутнє.

- Останнім часом в Україні не з'являється нових гравців з Бразилії. Налаштовані зараз бразильські таланти на переїзд в Україну?


- Насправді, не дивлячись на ситуацію в Україні, в Бразилії достатньо гравців, які хотіли б грати за "Динамо". Це - великий клуб і він завжди буде залучати, притягати до себе талановитих футболістів.

- Чи думав ти про те, що коли-небудь можеш повернутися до Києва вже в іншій якості - тренера або селекціонера. Пов'язував ти своє майбутнє з "Динамо"?

- На даний момент я про це не замислююся. Сподіваюся, що ще п'ять-шість років буду грати на високому рівні. А далі - все можливо. По завершенні кар'єри, думаю, я б із задоволенням погодився принести користь "Динамо" - будь то селекція або інша сфера, якщо, звичайно, на те буде воля президента клубу, - сказав Даніло Сілва.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme