Канал з орбіти Кернеса перевірять на сепаратизм через сюжет про Крим

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призначила перевірку харківського телеканалу "через ознаки визнання анексії Криму"

Як передає Depo.Харків, про це на своїй сторінці в "Фейсбук" повідомив член Нацради Сергій Костинський.

За його даними, в ефірі кабельного телеканалу ТОВ "Прогресивні технології та комунікації" (Харків) неодноразово транслювалася передача, присвячена Севастопольській біологічній станції з неоднозначним змістом: "Якщо вам доведеться побувати в Севастополі, зверніть увагу на білу ошатну будівлю... Зараз це Інститут морських біологічних досліджень імені Олександра Ковалевського Російської Академії наук. Наступник Севастопольської біологічної станції зберігає і примножує славні традиції морських дослідників".

Костинський зазначив, що автори передачі не зазначили в сюжеті, що так званий "Інститут морських біологічних досліджень ім. О.О. Ковалевського РАН" – це установа, що була створена окупаційною владою після анексії Криму та захоплення Інституту біології південних морів ім. О.О. Ковалевського НАН України.

Таким чином, сюжет має ознаки порушення Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

"Також виявлено, що ця передача була профінансована Фондом "Русский мир", який було створено в 2007 році указом президента країни-агресора", - зазначив Костинський.

За цим фактом Нацрада звернулася до СБУ.

За даними сайту "Наші Гроші", ТОВ "Прогресивні технології та комунікації" належить Віктору Потаніну та Ольгі Кирилловій, яка багато років була бізнес-партнером мера Харкова Геннадія Кернеса. Зокрема, їй і зараз належить частина готелю "Національ", бенефіціаром якого є Кернес, а також акції "7 каналу", де бенефіціаром є дружина міського голови Харкова Оксана Гайсинська.

Як повідомляв Depo.Харків, ТОВ "Прогресивні технології та комунікації" також неодноразово згадувалося у інформаціях про скандальні тендери Харківської міськради.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme