Інтернет-шахраї і псевдобанкіри: Як аферисти дурять довірливих сумчан

За добу жителі Сумської області власноруч віддали злочинцям шість тисяч гривень

Інтернет-шахраї і псевдобанкіри: Як афер…

Хоча зловмисники вже не вигадують нових схем, жителі області продовжують потерпати від шахраїв, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної поліції.

За рахунок жителя Білопілля аферист збагатився, розмістивши фіктивний лот на одному з сайтів оголошень в Інтернеті, глухівчанка ж поповнила кишені так званого банківського працівника.

До поліції із заявою про шахрайство звернувся 39-річний житель Білопілля. Чоловік розповів, що, намагаючись придбати велосипед, вирішив скористатись оголошеннями в Інтернеті. А коли натрапив на цікаву пропозицію, зв'язався з продавцем на ім'я Дмитро та домовився про спосіб оплати. От тільки перерахувавши чоловікові гроші в сумі 1785 гривень, той видалив оголошення та взагалі перестав виходити на зв'язок.

Іншою жертвою зловмисників стала 61-річна жителька Глухова. Жінка повірила телефонному співрозмовнику, який назвався банкіром, та під приводом оформлення кредиту, втратила власні 3 856 гривень. Незнайомець випитав всю секретну інформацію, яку в жодному разі не можна розголошувати, після чого їй прийшло смс-повідомлення про зняття всіх грошей з рахунку.

За всіма фактами в поліції вже відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України "Шахрайство". Правоохоронці продовжують звертатись до громадян з проханням бути пильними та уважними під час розмов по телефону з незнайомцями. Не довіряти їм, ким би вони не назвались. Та не перераховувати гроші при спробі придбання товару по Інтернету. За покупку краще сплачувати після отримання посилки. А якщо вже сталось так, що вас ошукали, не зволікайте й одразу за допомогою звертайтесь до працівників поліції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme