ГПУ оголосила підозру ще одному російському генералу

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру ще одному генералу Збройних сил Росії Роману Шадріну

Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, передає Depo.ua.

"Зібраними у кримінальному провадженні доказами встановлено, що Роман Шадрін у період із жовтня 2014 року по серпень 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та службовими особами Збройних сил РФ, перебуваючи на посаді так званого заступника міністра "Міністерства державної безпеки" терористичної організації "ЛНР", брав участь у веденні агресивної війни проти України", - написала Сарган.

За даними ГПУ, зокрема, шляхом віддання наказів представникам"ЛНР", які знаходилися у його підпорядкуванні, він організовував артилерійські обстріли позицій Збройних сил України та інших військових формувань, які залучені до проведення АТО на території Луганської області.

"Крім того, всупереч вимогам міжнародного гуманітарного права Шадрін організував викрадення цивільних осіб, у тому числі громадян РФ, їх подальше незаконне ув'язнення, застосування фізичного насильства та іншого жорстокого поводження з ними", - додала речниця ГПУ.

Нагадаємо, 27 березня Головна військова прокуратура України повідомила про підозру командувачу 41 загальновійськової армії Центрального військового округу Збройних Сил Росії генерал-майору Олексію Завізьону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme