Бундесвер міг бути причетний до помилкового авіаудару в Сирії, - ЗМІ

Бундесвер, ймовірно, брав участь у підготовці повітряного удару в Сирії, здійсненого силами міжнародної коаліції і призвів до жертв серед мирного населення

Про це повідомила газета Süddeutsche Zeitung, а також телеканали NDR і WDR, передає Depo.ua з посиланням на Deutsche Welle.

За даними ЗМІ, за день до нальоту літаки бундесверу Tornado під час виконання розвідувальних польотів зробили фотознімки комплексу будівель для проведення повітряної атаки і надали їх коаліції.

В результаті ракетно-бомбовий удар був завданий по колишній школі, використовуваній в якості притулку для біженців, в районі Мансура в 30 кілометрах від міста Ракки. Жертвами нальоту стали 33 мирних жителя.

Після нальоту Tornado здійснили, за даними ЗМІ, ще один розвідувальний виліт, щоб задокументувати підсумки атаки. Повідомляється, що 29 березня генеральний інспектор бундесверу Фолькер Вікер поінформував у ході таємного засідання про обставини того, що сталося комітету бундестагу з оборони.

Військово-повітряні сили Німеччини представлені в міжнародній коаліції шістьма багатоцільовими бойовими літаками Tornado, які виконують розвідувальні польоти, а також літаком-заправником A310 MRTT. Вони не завдають авіаудари, а лише здійснюють розвідку, отримуючи від союзників список потенційних цілей. Коаліція приваблює потім додаткові джерела інформації і вирішує, чи слід здійснювати наліт.

Нагадаємо, США звинуватили Росію у військових злочинах на території Сирії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme