Бойовики "ДНР" стріляли по спостерігачах ОБСЄ біля села Козацьке

На Донеччині бойовики знову обстріляли спостерігачів місії ОБСЄ поблизу окупованого села Козацьке

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Повідомляється, що вранці 28 березня патруль СММ в складі шістьох співробітників місії на двох броньованих автомобілях під'їхав до комплексу, розташованого на східній околиці окупованого "ДНР" населеного пункту Козацьке (36 км на північний схід від Маріуполя), де раніше команда СММ бачила озброєних членів угрупування.

"Коли патруль був на відстані приблизно 100 м від комплексу, озброєний член "ДНР", що стояв за кілька метрів від спостерігачів, жестами наказав команді СММ зупинитися . Патруль зупинився, і спостерігачі побачили ще вісьмох озброєних членів "ДНР", які перебували біля одного з будинків на території комплексу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що троє з них вирушили в напрямку патруля. У 30-40 м від команди СММ один з чоловіків агресивними жестамі показав спостерігачам, щоб вони залишили цей район.

"Одночасно він зробив три постріли в повітря з автомата (АК-47) і потім ще шість пострілів в землю в декількох метрах від того місця, де він стояв і дивився в бік спостерігачів ", - підкреслили в місії.

Відзначається, що патруль СММ негайно розвернувся і, залишаючи це місце, почув ще чотири постріли і одну чергу зі стрілецької зброї. В результаті патруль місії успішно повернувся на свою базу в Маріуполі.

"СММ поінформувала про цей інцидент Спільний центр по контролю і координації", - зазначається у звіті.

Нагадаємо, що це далеко не перший випадок погроз працівникам місії з боку бойовиків. Так днями бойовики "ЛНР" біля н.п. Знам'янка поблизу Луганська погрожували спостерігачам місії ОБСЄ здійснити обстріл.

Схожі ситуація була і поблизу Верхньошироківського на Донеччині. Там бойовики "ДНР" погрожували спостерігачам СММ ОБСЄ арештом і розстрілом.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme