Затриманий під час протестів у Мінську журналіст оголосив голодування

Ув'язнений у Мінську журналіст Олександр Борозенко оголосив голодування, протестуючи проти незаконного переслідування під час виконання професійних обов'язків

Затриманий під час протестів у Мінську ж…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Білоруської асоціації журналістів.

Варто зазначити, що 25 березня правоохоронні органи Білорусії затримали Борозенка під час роботи на акції протесту у столиці. Згодом, 27 березня, суд Московського району Мінська засудив чоловіка до 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у дрібному хуліганстві.

Нагадаємо, в центрі Мінська відбувалися акції до Дня Волі. Співробітники ОМОНу перевіряли активістів і затримували їх для подальшого з'ясування обставин. Зокрема, одного із заявників акції 25 березня, представника руху "За свободу" в оргкомітеті святкування Дня волі Дениса Садовського. Загалом до і під час Маршу пов'язали понад 100 людей. Однак після обіду 57 правозахисників, зокрема чотирьох з України, відпустили.

День Волі в Білорусі — неофіційне національне свято, річниця виникнення першої національної білоруської держави, Білоруської Народної Республіки. Відзначається 25 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme