UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізька область найгірше за інші регіони розрахувалася за спожитий газ

Запоріжжя разом із ще чотирма регіонами України плентається у хвості за розрахунками за спожиті енергоресурси

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко під час селекторної наради з регіонами, передає портал Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу віце-прем'єра.

Зубко окремо зупинився на питанні розрахунку областей за спожиту енергію. Серед лідерів назвав Рівненську, Черкаську, Сумську, Полтавську, Хмельницьку області. Серед аутсайдерів – місто Київ, Волинську, Тернопільську, Харківська і Запорізьку.

"Наразі ми запускаємо в дію механізм по закону №1730 (Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії). З 1 квітня запрацює Реєстр підприємств тепло- та водопостачання, які зможуть врегулювати заборгованість перед НАК "Нафтогаз" за спожиті енергоносії і розпочати процес реструктуризації боргів. У процесі реструктуризації будуть списані штрафи і пені за спожиту енергію та надаватимуться субвенції від держави для зменшення боргових зобов'язань підприємств", - наголосив Геннадій Зубко.

Немає чим хвалитися Запоріжжю і в питаннях обліку енергії, принаймні в лідери за встановленням прибудинкових лічильників область не вирвалася.

Нагадаємо, у Запоріжжі до недавнього часу відбувалися справжні війни через встановлення газових лічильників. Мешканцям обласного центру перекривали газ через відмову від при будинкових приборів обліку газу.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme