UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатські депутати просять Кабмін відновити роботу аеропорту "Ужгород"

Закарпаття зі стратегічним аеропортом залишили без регулярного авіаційного сполучення зі столицею

Закарпатські депутати просять Кабмін від…

Про це Depo.Закарпаття повідомила прес-служба облради.

Для забезпечення сталого функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" обласна рада ухвалила рішення "Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності вжиття дієвих заходів із вирішення проблемних питань діяльності Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород", адресоване Кабінету Міністрів України.

У документі, зокрема, зазначається, що аеропорт є дієздатним підприємством, що підтверджується відповідними сертифікатами, свідоцтвами та посвідченнями, на підставі яких забезпечує посадку, зліт та обслуговування повітряних суден та пасажирів. Наявна злітно-посадкова смуга дає можливість приймати повітряні судна типу "Боїнг Б 737" та "Аеробус А 319".

Підприємство має стратегічне значення і є єдиним авіаційним підприємством у Закарпатській області, що надає послуги з аеропортового обслуговування повітряних суден.

Для збереження існування найзахіднішого аеропорту держави, його сталого функціонування, виконання регулярних авіарейсів за маршрутом: Ужгород – Київ – Ужгород, обласні обранці просять доручити Міністерству інфраструктури України вжити вичерпних заходів із введення відновлення виконання польотів повітряних суден на аеродромі "Ужгород" за правилами польотів за приладами.

Нагадаємо, Геннадій Москаль каже, що відновлення роботи аеропорту блокується через небажання "Украероруху" пройти європейську сертифікацію.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme