Європарламент може ветувати угоду щодо Brexit

Європейський парламент накладе вето на угоду про вихід Великої Британії з ЄС, якщо країна не збереже за європейцями право на життя і поїздки до Великої Британії, які вони мали до старту процедури Brexit

Про це пише британська The Guardian, передає Depo.ua.

"Голова переговорної групи ЄС щодо Brexit Мішель Барньє і члени парламенту стурбовані інформацією про те, що британський уряд хоче, щоб 29 березня - день, коли він офіційно повідомить ЄС про намір покинути союз - став датою припинення вільного переміщення людей", - пише видання.

Це питання Барнье і європейські парламентарії обговорювали в ніч на вівторок.

За даними газети, п'ятисторінкова резолюція, що прояснює позицію Європейського парламенту, яку винесуть на голосування 5 квітня, була складена з метою виключити можливість обмеження прав європейців, які збираються відвідати Британію в найближчі два роки.

Раніше, як зазначає Guardian, з'явилася інформація про те, що уряд Британії вважає, що після 29 березня права тих, прибувають до Британії з паспортом ЄС, зміняться. Проте, представники британського уряду офіційно заявляють, що це питання поки ще є предметом обговорень.

Нагадаємо, 29 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підписала лист, який офіційно розпочинає процедуру виходу країни з ЄС.

13 березня парламент Британії наділив Терезу Мей повноваженнями запустити Brexit, а 16 березня королева Єлизавета II схвалила відповідний закон, після чого він вступив в силу.

Як відомо, референдум про вихід Великобританії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За вихід з ЄС віддали голоси більше половини британських виборців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme