UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як вінницькі активісти Мури від московських попів захищали

Пікет відбувався під гаслом "Московський патріархат, руки геть від майна громади"

Як вінницькі активісти Мури від московсь…

Вінницькі активісти провели пікет під гаслом "Московський патріархат, руки геть від майна громади". Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Фейсбук-сторінку активіста Сергія Чумака.

Пікет відбувався біля центру "Інтершик", шо на вул. Архітектора Артинова. Активісти в такий спосіб захищали істричний комплекс "Мури" від посягань церкви Московського патріархату.

"Пам'ятаєте, як на початку 90-х, Російська церква силою відбирала майно нашої громади, трощила унікальний орган, захоплювала земельні ділянки. Потім, укріпившись, нав'язувала українцям московські цінності. Сьогодні їхніми св'ященниками просякнуті військові частини, поліція, тощо. Їм цього мало! Московський Патріархат у Вінниці знову віджимає наше майно. Нашу історичну спадщину! А влада їм в цьому потурає, дарує все нові і нові храми. Останні роки, МП активно знищує історичну пам'ятку національного значення "Мури". Просто заливає бетоном місця, де провадяться розкопки. Нищиться не тільки історичний, але й в майбутньому, туристичний об'єкт". – писав Чумак, закликаючи на акцію.

"Сьогодні цей унікальний архітектурний та історичний комплекс споруд фактично захоплений московською церквою. Формально він перебуває у власності держави, а фактично – вільний доступ громадян туди заблокований Московським патріархатом. І це при тому, що Мури перебувають лише у користуванні УПЦ МП і аж ніяк не у власності чи навіть оренді", – сказав Чумак під час акції.

"Не там ставили пiкет. Доки першi особи областi та країни будуть молитись рускаму мiру, доти московськi попи почуватимуться вiльно", – йдеться у коментарях на сторінці Чумака.

Нагадаємо, у Вінниці таки знайшли гроші на реставрацію Мурів. На реконструкцію потрібно щонайменше 5 мільйонів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme