UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Угорщині, у прикордонні, шукають "фейкових" закарпатських пенсіонерів

Пенсіонери використовують фіктивні адреси для проживання, аби отримувати пенсію в Угорщині, а насправді мешкати за кордоном

В Угорщині, у прикордонні, шукають "фейк…

В угорському парламенті депутат від соцпартії MSZP Іштван Ткач оприлюднив інформацію, що в області Саболч-Сатмар-Берег, уздовж кордону з Україною, за останній час значно збільшилася кількість пенсійних виплат, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Мukachevo.net. Це він пояснює збільшенням пенсіонерів, які прибувають з України, а саме із Закарпаття.

Депутата цікавило, чи достатньо ретельно перевіряють пенсіонерів - адже є інформація, що деякі використовують фіктивні адреси для проживання, аби отримувати пенсію в Угорщині, а насправді мешкати за кордоном.

Секретар Міністерства трудових ресурсів Угорщини Бенсе Ретварі відповів, що працівники пенсійного управління здійснюють регулярні вибіркові перевірки, щоб виявити будь-які випадки зловживання. Він додав, що представники місцевої влади також перевіряють, чи проживає отримувач виплат за заявленою адресою.

Також він зазначив, що давно постало питання про перегляд договору з Україною щодо пенсійного забезпечення між двома країнами. Наразі затримку в ухваленні нового договору виправдовують політичною нестабільністю в Україні.

Угорські опозиційні партії вимагають від уряду країни денонсувати договір 1963 року, згідно з яким, українські та російські пенсіонери отримують забезпечення в Угорщини. Сума, яку сплачують закордонним пенсіонерам в Угорщині, становить понад 10 мільярдів форинтів (майже $ 35 млн) на рік.

Нагадаємо, на Закарпатті через подвійне громадянство звільнився заступник мера міста Чоп.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme