В "Енергоатомі" заспокоїли: Банкрутство Westinghouse не вплине на Україну

Початок процедури банкрутства американської корпорації Westinghouse Electric ніяк не вплине на співпрацю компанії з Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом"

Про це повідомив представник компанії Westinghouse, повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

"Мова швидше за все йде про американські активи, Україна здійснює постачання палива Westinghouse зі Швеції. Тут проблем виникнути не повинно", - повідомив представник американської компанії.

Офіційних коментарів з приводу банкрутства в Westinghouse Electric поки не було оприлюднено, керівництво компанії пообіцяло представити позицію компанії пізніше.

При цьому в прес-службі НАЕК "Енергоатом" офіційно банкрутство американської корпорації також не коментують. У компанії уточнили, що "постачання палива відбуваються стабільно і без перебоїв".

"Ніяких проблем у нашій роботі немає, і ми сподіваємося, що Westinghouse виконає свої зобов'язання", - запевнили в прес-службі "Енергоатому".

За опублікованими даними "Енергоатому", у 2016 році на українські АЕС було поставлено 5 партій ядерного палива виробництва Westinghouse. Зараз це паливо використовується на трьох енергоблоках - №2 і №3 Южноукраїнської АЕС, №5 Запорізької АЕС.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Ігор Насалик повідомив, що Україна і Westinghouse домовилися про будівництво на території України заводу з виробництва ядерного палива.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme