UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У російськомовному місті на Запоріжжі ніяк не можуть ухвалити програму розвитку української

У місті енергетиків Енергодарі, що у Запорізькій області, виникли проблеми з ухваленням міської програми розвитку української мови

Про це йшлося на засіданні робочої групи виконавців Програми розвитку і функціонування української мови в Запорізькій області на 2016-2020 роки, що відбулося сьогодні, 29 березня, повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу ЗОДА.

Проблеми, що виникли в Енергодарі з ухваленням міської програми розвитку української мови пов'язують із нестабільною роботою міської ради. - програму не можуть навіть розглянути. При цьому представники міста зазначили, що воно на 90% є російськомовним. Утім, енергодарські діти охоче цікавляться і використовують українську мову та беруть активну участь у патріотичних заходах. Тож влада Енергодара пообіцяла представити програму розвитку мови на розгляд місцевих депутатів.

Щодо решти територій області, то учасники засідання відзначили "помітні зрушення". Програму вже ухвалили в Мелітополі. У Бердянську розроблено проект, який буде винесено на затвердження на найближчій сесії міської ради. Найближчим часом планують прийняти програми у Пологівському та Новомиколаївському районах.

Головне завдання обласної Програми розвитку і функціонування української мови - формування повноцінного україномовного середовища, виховання поваги та усвідомленого ставлення до державної мови як головного чинника існування держави та нації. На досягнення цих цілей мають бути спрямовані й аналогічні місцеві програми.

Нагадаємо, мовну програму депутати Запорізької обласної ради ухвалили 25 лютого минулого року.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme