UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Краматорську ліквідували два комунальних підприємства, які стали ярмом для бюджету

Депутати міськради Краматорська вирішили, що два комунальні підприємства не потрібні громаді і займаються непрофільною діяльністю

Відповідне рішення депутати ухвалили на черговій сесії, повідомляє кореспондент Depo.Донбас.

Згідно з рішенням депутатів, у місті мають припинити діяльність відразу два комунальних підприємства "Лобмард" та "Архітектура та кадастр".

За словами заступника краматорського міського голови Світлани Фальченко, ці підприємства показують дуже скромний фінансовий результат, а їх діяльність не є профільною для влади міста і не дуже помітна городянами.

Крім того, обидва підприємства не витримали конкуренції з приватними установами. Муніципальний ломбард працює лише за однією адресою і тільки кілька годин на добу А ось підприємство "Архітектура та кадастр" не змогло надавати якісні архітектурні послуги і перетворилося на підприємство, яке утримує триповерхову будівлю у якій крім нього розташовано кілька міських установ.

Проти ліквідації двох цих підприємств виступив депутат від "Нашого Краю" Андрій Безсонний.

За його словами, дуже нерозумно ліквідувати комунальні підприємства, які приносять хоча й не великий, але прибуток до бюджету.

А ось на думку ще одного депутата Володимира Ржавського, прибуток у вісім тисяч гривень на рік від підприємства, в яке місто інвестувало майже 900 тисяч гривень, це дуже мало.

"Ви розумієте, що якщо ми заберемо ці 900 тисяч зі статутного фонду і просто покладемо на депозит під 22%, то місто буде отримувати в десятки разів більший прибуток. А збиткові всі підприємства через те, що вони перетворилися у джерело прибутків для керівників цих підприємств і наближених осіб", - переконаний депутат.

Після обговорення депутати прийняли рішення ліквідувати обидва підприємства.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme