У Холодницького відповіли на "залізничні" закиди Ситника

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закрила провадження стосовно начальника департаменту матеріально-технічного забезпечення "Укрзалізниці" через відсутність доказів його провини у справі "Укрзалізничпостач"

Антикорупційна прокуратура відповіла на закиди директора НАБУ Артема Ситника на офіційній сторінці, передає Depo.ua.

Антикорупційна прокуратура наголошує, що закон гарантує прокурору самостійність у процесуальній діяльності, тож вони не повинні обговорювати свої дії з детективами НАБУ.

Попри таємницю досудового розслідування, САП у загальних рисах пояснює, що спершу прокурори погодилися з аргументами детективів про наявність доказів для початку розслідування стосовно посадовця, але "за наступні 9 (!) місяців детективами НАБУ… не здобуто жодного додаткового доказу вини" цієї людини.

"Під час взаємного відкриття сторонами звинувачення та захисту зібраних ними доказів останньою надано службові документи "Укрзалізниці", які повністю спростовують запропоновану детективами версію події злочину. Цих документів детективи, які неодноразово проводили слідчі дії в "Укрзалізниці", за рік розслідування чомусь впритул не спромоглись розгледіти", – заявляє САП.

Тому прокурор "прийняв єдине можливе законне рішення про припинення кримінального переслідування посадовця "Укрзалізниці", щодо якого не встановлено достатні докази для доведення його винуватості в суді та вичерпано можливості їх отримати".

"Щодо решти п'яти фігурантів у провадженні закінчуються процесуальні дії, виконання яких необхідне для передачі справи до суду", – додає Антикорупційна прокуратура.

"Стверджувана участь цього посадовця ("Укрзалізниці" – ред.) у вчиненні злочину ще й у 2016 році йому взагалі не інкримінувалась. Водночас, про те, що до цього часу свого логічного завершення ніяк не може дійти розслідуване детективами інше кримінальне провадження за фактом аналогічної діяльності тих же фігурантів у 2014 році, прес-служба НАБУ чомусь тактовно промовчала", – заявляє САП.

Відомство також запевняє, що про закриття провадження детективу повідомили того ж дня, а пізніше передали і примірник відповідної постанови.

САП називає непослідовною позицію керівництва НАБУ, яке раніше дорікало прокурорам відомства за несамостійність, а тепер критикує "саме самостійність" і чекає, що керівник Антикорупційної прокуратури вплине на підлеглого.

"Прокурори САП, вочевидь на відміну від детективів НАБ України, готові визнавати свої помилки і вчасно виправляти їх", – заявляє відомство.

Нагадаємо, раніше директор Антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Детективи Антикорупційного бюро завершили досудове розслідування стосовно 6 службовців, підозрюваних у завданні збитків ДП "Укрзалізничпостач" але прокурори САП закрили його.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme